Yunanistan Vizesi

Başvuru Merkezi

Nerelerdeyiz

  • Ankara
  • Antalya
  • İzmir
  • İstanbul
  • Gaziantep

Yunanistan Vize İşlemleri

Tüm vize işlemleriniz için...

Yunanistan Konsolosluk İşlemleri

Ücretsiz telefon desteği:

Online Randevu

Vize Bilgileri

Yunanistan Konsolosluk İşlemleri

Yunanistan konsolosluk işlemleri, Yunanistan vizesinin alınması adına tüm gerekli işlemler yetkilendirilmiş olan vize merkezleri üzerinden gerçekleştirilmektedir. Türkiye ülkesinin sınırları içerisinden, Yunanistan ülkesine seyahat planı olan kişilerin, geçerli Schengen vizesi bulunmayan bordo pasaport sahiplerinin Yunanistan Vize başvurusunda bulunmaları talep edilmektedir.

 

Schengen vizesi sahibi olan kişilerin ise, Türkiye vatandaşları adına geçerlilik sürelerini ve sen gel vizesi adına belirlenmiş olan seyahat kurallarını kontrol ederek Yunanistan’a seyahat edebilme hakkına sahiptir. Ülke sınırları içerisinde bulunacak olanlar özel bir pasaporta sahip ise 180 gün içinde 90 günü geçme koşulu ile seyahat planı olan kişilerin bize sahibi olma zorunlulukları yoktur. Kısa süreli vize başvuruları ise konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan bize merkezleri ya da bizim firmaları aracılığı ile sağlanmaktadır.

 

Kişi vize başvurusunda bulunacak ise konsolosluk tarafından davet edilebilmektedir. Ancak davet edilmesini sebebi ise ek evrak ya da hatalı bilgilerin beyanda bulunmasından dolayı kaynaklanan bilmektedir. Konsolosluk, gerekli görülmesi halinde kişiye konsolosluğa çağırabilme yetisine sahiptir. Yunanistan konsolosluğuna başvuru yapan kişiyi davet etmesi akabinde ziyaret randevu alınarak gerçekleştirilmektedir. Yunanistan Konsolosluğu adına vize başvurularını tarafından yetkilendirilmiş vize merkezleri ya da firmaları aracılığı ile yapılması halinde vize süreci yetkilendirilmiş kurumlar üzerinden takip edilebilmektedir.

 

Yapılmış olan vize başvurularının değerlendirme ve onay verme yetkisi ise tamamen Yunanistan için Türkiye dış temsilcilikleri olan İstanbul, İzmir, Ankara, Edirne Büyükelçiliği’ne aittir. Vize başvuru merkezleri ve seyahat firmalarının gerçekleştirilen başvuruları değerlendirme ve onay verme gibi yetkileri söz konusu değildir. Yunanistan Konsolosluğu, Yunanistan vizesi başvurusunda bulunacak olan kişilerin öncelikle ikamet etmiş oldukları il ve ilçe hizmet sağlayan konsolosluğu öğrenmeleri tavsiye edilmektedir.

 

Konsolosluklar, yetki alanlarına göre kişilere hizmet sağlamaktadır. Vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin ikamet bölgesinde hizmet veren Konsolosluğun, kısa süreli vize başvurularını şahsi olarak kabul edip etmediğini öğrenmesi bu süreç açısından önemli bir etmendir. Konsolosluğun başvuruyu kabul etmesinin akabinde, başvuru yapacak kişinin işlemlerini doğrudan gerçekleştirme hakkına sahiptir. Vize başvuru yapacak olan kişinin ikamet bölgesine hizmet veren konsolosluğu bulamaması halinde, başvuru işlemleri konsolosluk Tarafından yetkilendirilmiş olan bize merkezleri ya da firmaları aracılığı ile sağlanmaktadır.

 

Vize başvuru sahibinin İstanbul ve çevre illerde ikamet eden yunanistan Schengen vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin, işlemlerini yetkilendirilmiş kurumlar aracılığı ile gerçekleştirmesi gerekmektedir. Başvuru merkezleri, vize başvuru randevu sahibi olmak koşulu ile kabul görmektedir.

Yunanistan vizesi adına geçerli olan evrakların eksiksiz ve doğru olacak bir şekilde araya getirilmesi ile birlikte bize başvurusu için kişinin randevu alması gerekmektedir. Kişinin almış olduğu randevu saatinden en az 30 dakika önce başvuru merkezinde olması gerekmektedir. Vize başvuru dosyasının onaylanmasının akabinde, başvuru yapacak kişinin biyometrik bilgileri talep edilecektir. Yunanistan ve birçok diğer Schengen üye ülkeleri biyometrik bilgi beyanı sistemine geçiş yapmış bir haldedir. Biyometrik bilgi kaydı sisteminin kullanıma açılması ile birlikte vize başvurusu gerçekleştirecek olan kişilerin parmak izlerinin, elektronik imzalarını ve biyometrik fotoğraflarını sunmaları talep edilmektedir.

 

Belirlenmiş olan vize prosedürünü yerine getiren başvuru yapacak kişilerin bilgileri beş yıl boyunca bu sistem altında kayıt altında tutulmaktadır. Konsolosluk ve yetkili bize başvuru merkezlerinin istisnai durumlarda gerek görmesi halinde kişinin biyometrik bilgileri beş yıl içerisinde tekrardan yapılabilmektedir. Kişinin yapacak olduğu Yunanistan vize başvuru sürecinde konsolosluğun başvuruyu kabul etme ve akabinde değerlendirmeye aldığı adımda oldukça önemli olan vize başvuru formunu dikkatli bir şekilde doldurması gerekmektedir.

 

Yunanistan konsolosluk işlemleri adına gerekli olan Başvuru formu ise, konsolosluk tarafından hazırlanarak doldurulması zorunlu olan bir resmi koydu. Başvuru formunun içerisinde yer alan sorular ise kişinin doldurması gereken bilgiler ile gerçeği uygun ve tutarlı yanıtlar olması gerekmektedir. Vize başvuru formuna verilecek olan yanıtlar, başvuru aşamasında konsolosluğa teslim edilecek bir diğer gerekli evrakların birbiriyle uyumlu olması gerekmektedir.

 

Form içerisinde bulunan sorulara kişi yanlış ya da tutarsız yanıtlar vermesi halinde, evrakların eksik bir şekilde teslim edilmesinin akabinde başvuru konsolosluk tarafından direkt olarak reddedildi bilmektedir. Bize başvuru formunun içerisinde, başvuru sahibi tarafından tarih ve imza atılmış bir şekilde teslim edilmesi beyan edilmiştir. 18 yaşından küçük başvuru yapacak olan kişilerin ise formları eksiksiz olarak doldurulduktan daha sonra ebeveynleri tarafından imzalanması gerekmektedir.

 

Yetkili makamlar tarafından dikkati ile incelenen evraklar arasında, konsolosluk adına yazılması gereken vize talep dilekçesi büyük bir yer kaplamaktadır. Dilekçe metni ise, başvuru yapacak kişinin bağlı olduğu şirketin antetli kağıdına yazılması şarttır. Vize talep dilekçesi içerisinde bulunacak olan seyahatin amacı, tarihler, sponsor olan kişiler ve vize geçerlilik süresi bitmeden ülkeden geri dönecek olmasını da garanti eden bir bilginin yer alması gerekmektedir. Vize talep dilekçesi ise başvuruda bulunan kişinin bağlı olduğu şirket ya da kurumun imza yetkisi olan bir kişi tarafından ıslak imzalı ve damgalı bir şekilde sunulması talep edilmektedir.

 

Yunanistan seyahatleri adına gerçekleştirilecek olan kısa süreli vize başvurularının, istisnai durumların haricinde başvuru direk olarak konsolosluk tarafından gerçekleştirilememektedir. Ancak Konsolosluğun gerek görmesi halinde ise başvuru yapacak kişi konsolosluğa davet edilebilmektedir. Ayrıca kişinin vize başvurusunda parmak izi, elektronik imzası ve fotoğrafının beyan edilmesi şarttır. Burada pasaporta sahip bir kişi, yunanistan sınırlarına seyahat etme amacı nedeniyle bize başvurusunda bulunacak vatandaşların, mevcut pasaport sürelerinin on yıldan daha eski olmaması gerekmektedir.

 

Ayrıca seyahat bitiminden itibaren kişinin pasaportunda üç ay daha geçerli olması talep edilmesidir. Tüm bunların yanı sıra kişinin pasaportunu içerisinde en az iki adet sayfanın alacak olduğu vizenin işlenebilir olması açısından boş bulundurulması gerekmektedir. Dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise, başvuru yapacak kişinin pasaportunu deforme ya da herhangi bir yerinde yırtık olmaması oldukça önemlidir.  On yıldan daha eski ve deforme olan Pasaportlar ile vize başvurusunda bulunacak olan kişiler için olumsuz bir şekilde sonuçlanmaktadır.

 

Başvuru merkezine kişi tarafından teslim edilecek gerekli tüm evraklara ait tarihler güncel olmak durumundadır. Ayrıca 3 aydan daha eski bir tarihe sahip olan belgeler ise konsolosluk tarafından kabul edilememektedir ve bunun yanı sıra kişinin vize başvuru sürecini değerlendirmesi olumsuz bir şekilde sonuç almaktadır. Yunanistan vize için yapılacak olan başvuruların sonuçlanması süresi ise 7 ila 15 gün içerisinde sonuç almaktadır. Kişinin seyahat planı ile ilgili herhangi bir engel yaşamaması adına başvuru işlemlerini en az bir ay öncesinden yapılması yetkili makamlar tarafından tavsiye edilmektedir.

 

Yunanistan için yapılacak olan vize başvurusunun, zorunlu olmasa da başvuru işlemleri gerçekleştirle bilmektedir. Kişi bu nedenle her ne olursa olsun randevu gününde şahsen vize merkezinde olması tavsiye edilmektedir. Ancak kişinin konsolosluk tarafından çağrılmasının akabinde, kişi mülakata girebilir ve mülakat aşamasında sorulacak olan sorulara yanıt vermesi gerekmektedir. Bu aşamada ise işlemleri uzaktan yürütülmesi söz konusu dahilinde değildir.

 

Yunanistan konsolosluk işlemleri için kişi, Edirne sınırları içerisinde ikamet ediyor ise başvuruları, İstanbul Başkonsolosluğu tarafından kabul edilmektedir. Ayrıca değerlendirme süresi de İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yapılmaktadır. Başvuru yapacak kişilerin işlemlerine yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile de Edirne ve çevre illerinde gerçekleştirebilme hakkına da sahiptir.

Yunanistan vize başvurusu

Yunanistan vize başvurusu

Yunanistan vize ücreti 2020

Yunanistan vize ücreti 2020

Yunanistan vizesi – ekşi

Yunanistan vizesi – ekşi

Yunanistan Konsolosluğu Bursa Kükürtlü

Yunanistan Konsolosluğu Bursa Kükürtlü

Bu web Sitesi’nin Konsolosluk veya herhangi bir resmi kurumla bağlantısı bulunmamaktadır. Firmamız Danışmanlık hizmeti vermektedir. Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle hazırlanmıştır. Bu web sitesinde yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette garanti ve taahhüt edilmemektedir.

Online Randevu Formu